Hi,<br><br>I am trying to use Cubicweb dbapi but I have an authentification error that I do not understand. I would appreciate some help to find where is my mistake.<br><br>With the following code:<br><br>from cubicweb import dbapi<br>

cnx = dbapi.connect( 'imagen', user='admin', password='admin' )<br><br>I get the following error:<br><br>Traceback (most recent call last):<br>  File "init_imagen.py", line 9, in <module><br>

    cnx = dbapi.connect( 'imagen', user='admin', password='admin' )<br>  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/cubicweb/dbapi.py", line 200, in connect<br>    cnx = repo_connect(repo, login, cnxprops=cnxprops, **kwargs)<br>

  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/cubicweb/dbapi.py", line 120, in repo_connect<br>    cnxid = repo.connect(unicode(login), **kwargs)<br>  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/Pyro/core.py", line 384, in __call__<br>

    return self.__send(self.__name, args, kwargs)<br>  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/Pyro/core.py", line 459, in _invokePYRO<br>    return self.adapter.remoteInvocation(name, Pyro.constants.RIF_VarargsAndKeywords, vargs, kargs)<br>

  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/Pyro/protocol.py", line 439, in remoteInvocation<br>    return self._remoteInvocation(method, flags, *args)<br>  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/Pyro/protocol.py", line 500, in _remoteInvocation<br>

    answer.raiseEx()<br>  File "/usr/lib/pymodules/python2.6/Pyro/errors.py", line 72, in raiseEx<br>    raise self.excObj<br>cubicweb._exceptions.AuthenticationError: authentication failed with all sources<br>
<br>
My instance is running and the login and password are recognized by the web interface.<br>I tried to instanciate my Cube with postgres and sqlite (because I  succeded in using CubicWeb with sqlite months ago) but got the same error in both cases.<br>

I created my instance with default values of "cubicweb-ctl create imagen imagen" (except when I tried sqlite)<br>I just changed pyro-server=yes in all-in-one.conf<br>I started my instance with:<br>  "pyro-nsd start" (once)<br>

  "cubicweb-ctl start imagen"<br><br>I installed Cubicweb on an Ubuntu 10.04 from Cubicweb's repository.<br><br>By the way, in the process of getting my instance to start with postgres I encountered an error at some point (I did not take notes, sorry) with a message related to tsearch2. It was fixed by the installation of postgresql-contrib package. I wonder if there could be a missing dependency in Cubicweb packages.<br>

<br>      Yann Cointepas<br><br><br>